Întrebări frecvente

Verificare domenii web

www.

Nume de domenii web

Ce extensii pot înregistra?

Cu ajutorul Domenii-Web.com puteţi înregistra nume de domenii ro, com, net, org, eu, biz si info. Puteţi alege oricare dintre aceste extensii, indiferent dacă sunteţi persoană fizică sau juridică, indiferent de obiectul Dumneavoastră de activitate şi indiferent de cetăţenia Dumneavoastra (cu excepţia numelor de domeniu .eu, care necesită rezidenţă în Uniunea Europeana).

Cât costă înregistrarea unui nume de domeniu?

Pentru toate domeniile (cu excepţia domeniilor .ro) înregistrarea se face pentru 1 (un) an. La sfârşitul fiecărei perioade de înregistrare aveţi opţiunea de a prelungi înregistrarea pentru o perioadă de înca un an. Costul înregistrării este de 60 lei pentru un an. Pentru prelungirea înregistrării se plătesc 60 de lei/an. Domeniile .ro se înregistrează anual. Preţul pentru un domeniu .ro este de 60 RON.

Pe ce nume va fi înregistrat domeniul rezervat?

Domeniul este înregistrat direct pe numele Dumneavoastră, persoană fizică sau juridică.

Daca voi înregistra un domeniu la Domenii-Web.com, voi primi o altă factură de la InterNIC sau alţi parteneri?

Nu! Preţul pe care îl veţi plăti va fi cel final. Singura factură pe care o veţi primi va fi cea emisă de către SC C&A Interserv SRL, compania proprietară a site-ului Domenii-Web.com.

Cum pot plati inregistrarea unui nume de domeniu?
  • Pentru persoane fizice sau societăţi comerciale plata se face în contul IBAN RO69 INGB 0000 9999 0342 0762 deschis la ING Bank Romania, titular cont SC C&A Interserv SRL. Plata se poate face numai prin transfer bancar online, mandat poştal sau ordin de plată. Nu acceptăm depuneri de numerar în acest cont! Suma pe care o veţi avea de plată va fi exprimata în lei în factura proformă pe care o veţi primi prin email după ce veţi finaliza comanda.
  • Pentru instituţii publice plata se face în contul IBAN RO79 TREZ 1815 069X XX00 2985 deschis la Trezoreria Reşiţa, titular cont SC C&A Interserv SRL. Plata se poate face numai prin transfer bancar, mandat poştal sau ordin de plată. Suma pe care o veţi avea de plată va fi exprimata în lei în factura proformă pe care o veţi primi prin email după ce veţi finaliza comanda.
Pot înregistra un nume de domeniu fără să cumpăr web hosting?

Da. Puteţi cumpăra găzduire de la orice alt furnizor de asemenea servicii. Acesta vă va comunica numele serverelor DNS, pe care le veţi completa în formularul de comandă.

Ce sunt serverele DNS?

Serverele DNS sunt cunoscute sub mai multe nume: servere de nume, name-servere sau servere DNS. Rolul unui server de nume este de a face translatarea dintre un nume de domeniu şi o adresă IP. Comunicarea în Internet se face între mai multe adrese IP (una a Dumneavoastră şi alta a site-ului pe care doriţi să-l vedeţi). Aceste servere de nume fac corelarea între numele pe care îl ştiţi Dumneavoastra şi adresa IP a site-ului.

De ce am nevoie de doua servere DNS?

Motivul pentru care sunt necesare două servere de nume este redundanţa. În cazul în care unul dintre serverele DNS este indisponibil sau nu poate face faţă numărului de cereri primite, atunci funcţiile acestuia vor fi preluate de către serverul secundar.

Pot înregistra un nume de domeniu în cazul în care nu cunosc încă numele serverelor DNS?

Da. În formularul de comandă lăsaţi necompletate numele şi adresele IP ale serverelor DNS. În momentul în care aflaţi numele acestor servere de la furnizorul Dumneavoastră de găzduire web, puteţi modifica denumirea serverelor DNS. Reţineţi că orice schimbare DNS are nevoie de 24-48 de ore pentru a fi vizibilă în tot Internetul!

Care sunt serverele DNS ale Domenii-Web.com?
  • Primary name-server - ns1.domenii-web.com (IP 176.9.3.226)
  • Secondary name-server - ns2.domenii-web.com (IP 176.9.3.226)
Este Domenii-Web.com acreditat să vândă nume de domenii?

SC C&A Interserv SRL este proprietara site-ului Domenii-Web.com. SC C&A Interserv SRL este distribuitor al OnlineNIC, registrator acreditat de Corporaţia Internet pentru Distribuirea Numelor si Numerelor (ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). În calitate de distribuitor al OnlineNIC, SC C&A Interserv SRL a obţinut dreptul de a furniza clienţilor săi posibilitatea de a înregistra nume de domenii.

Servicii hosting

Unde este amplasat serverul pe care va fi găzduit site-ul meu?

Serverele Domenii-Web.com sunt amplasate în centrul de date Hetzner, Germania.

Care este adresa de email pentru cererile de suport tehnic?
Unde găsesc documentaţie în limba română pentru interfaţa de configurare cPanel?
Cum pot accesa interfaţa de configurare cPanel

http://www.domeniul-tau.tld/cpanel/ sau https://domeniul-tau.tld:2083

Care sunt datele contului de FTP?

Server FTP: ftp.domeniul-tau.tld

Port: 21

Care sunt serverele de email?

Incoming Mail Server (POP3): mail.domeniul-tau.tld

Outgoing Mail Server (SMTP): mail.domeniul-tau.tld

Nu pot trimite emailuri. Care poate fi problema?

Verificaţi daca setarile contului sunt corecte:

  • Incoming + Outgoing mail server: mail.domeniul-ales.tld
  • Verificaţi să aveţi căsuţa "My outgoing server requires authentication" selectată.
  • Verificaţi dacă aveţi instalată o aplicaţie de tip firewall care vă interzice accesul pe porturile 25 şi 110.
  • Verificaţi dacă furnizorul Dumneavoastră de acces Internet vă permite conectarea la serverele noastre pe porturile 25 si 110.
Nu pot accesa Interfaţa de administrare cPanel, care poate fi problema?

Verificaţi dacă aveti instalată o aplicaţie de tip firewall care vă interzice accesul pe porturile 2082 şi 2083.

Verificaţi dacă furnizorul Dumneavoastra de acces Internet vă permite conectarea la serverele noastre pe porturile 2082 şi 2083.

Care este adresa pentru WebMail?

http://www.domeniul-tau.tld/webmail/

Am un nume de domeniu ro. Pot găzdui site-ul la Domenii-Web.com?

Da. Puteţi gpzdui la Domenii-Web.com orice site, indiferent de extensia numelui de domeniu (com, net, org, ro, co.uk etc.).

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin
Digital Media Sound
cspromo.ro
Clustmart SRL